Gårdagens och Framtidens syn på Ledarskap

[fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_imageframe image_id=”136″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”0px” bordercolor=”” borderradius=”0″ align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”no” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””]https://ledarintelligens.se/wp-content/uploads/2017/02/läsmerbild.jpg[/fusion_imageframe][fusion_text]

Vi välkomnar ett medvetet Ledarskap

Tiden för ”Business As Usual” är förbi. Vi går in i en tid av uppvaknande och synen på ledarskap håller på att omvärderas och omformuleras..

Idag är det fler som välkomnar att öppna upp nya dörrar för att utforska ledarskap. Vi är många som söker efter metoder som fungerar i en ny tid och medvetenheten om ledarskapets betydelse för en hållbar tillvaro växer hela tiden.

Det nya ledarskapet är medmänskligt. Det betonar vi mer än jag och syfte, mening, samspel och ett etiskt/moraliskt förhållningssätt är viktiga komponenter. Vår samtid behöver en kraftfull motvikt till det osunda och kortsiktiga förhållningssättet till människan och naturen som vi ser utvecklas på många håll idag. Vi ser att vår samtid behöver en tredje vägens ledarskap.

Här är en beskrivning av hur vi ser på första, andra och tredje vägens ledarskap:
Första vägens ledarskap belönar den rationella människan som är fokuserad på sin uppgift. Chefens färdigheter som administratör och ”doer” är den som fortfarande premieras i många chefsrekryteringar. Den första vägens ledarskap har sin grund i människans rationella intelligens (RQ) med förmågor som att vara logisk, analytisk, målstyrd och vara klar över vad som ska åstadkommas. Det vi kallar resultatorienterad.

Andra vägens ledarskap kom under tidigt 1990- tal med förståelsen för betydelsen av emotionell intelligens (EQ). Nu var det nödvändigt att kunna hantera egna och andras känslor och att vara socialt kompetent. Upptäckten av att chef och medarbetare är en relation som ska vårdas blev viktig och har fått en än större betydelse idag.

Tredje vägens ledarskap, en oupptäckt intelligens i ledarskapssammanhang, har sin grund i själslig intelligens(SQ) – en intelligens som utvecklar människans intuition, medkänsla, medvetenhet och som hjälper henne att hitta det som är meningsfullt. Den tredje vägens ledarskap utforskas bäst genom reflektion, självmedvetenhet, meditation och kontemplativa övningar. På så sätt utvecklas människans medvetenhet som leder till välmående och klokare livsval.

Efter fyra decenniers chefshandledning och utbildningar vet vi vad chefer behöver för att utveckla ett personligt och medvetet ledarskap. Det finns inga genvägar och inget utrymme att blunda för det som är. Den tredje vägens ledare är sprungna ur den själsliga intelligensen och de integrerar själ, hjärta och hjärna i det vi kallar Ledarintelligens.

Hur du kan uppnå ett medvetet ledarskap utifrån dessa tankar berättar vi gärna mer om.

Kontakta oss: marikaronty@ledarintelligens.se

Läs gärna Marika Rontys senaste bok. 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]